Benvinguts al blog dels Cicles Formatius

Aquest divendres 8 de novembre, el Col·legi Sant Josep Obrer ha organitzat una xerrada sobre cooperativisme, dirigida a l’alumnat de primer curs del cicle formatiu de Gestió Administrativa i a l’alumnat del primer curs del Batxillerat social i humanístic. Es tracta de continguts que apareixen a les assignatures del món de l’Economia de l’Empresa.

La ponent de la xerrada ha estat la Carlota Freixenet, sòcia treballadora de la llibreria ‘La Carbonera’, ubicada al Poble Sec de Barcelona, amb forma jurídica de cooperativa i un total de tres socis. Per tant, es tracta d’una persona amb una experiència directa en la creació, gestió, tasques i objectius que desenvolupen aquestes empreses.

Catalunya té una economia amb una important xarxa de cooperatives, un model de negoci que es basa en la unió voluntària de diverses persones que tenen uns interessos comuns en un sector concret. Aquestes empreses poden ser grans (com poden ser els casos de Bonarea o Consum) o pimes (petites i mitjanes, com la llibreria que ens ocupa).

La Carlota ens ha explicat com les cooperatives es sustenten en el desenvolupament conjunt d’un projecte motivador, en la gestió democràtica i la presa de decisions conjuntes, en el respecte pels llocs de treball, en la prioritat pel pagament d’uns salaris dignes i en altres característiques que fan d’aquestes empreses una opció vàlida per al futur professional del nostre alumnat.

David Rodríguez

Professor d’Economia i Empresa

 

Share This