Famílies i amics,

El passat dimarts 26 de febrer els alumnes de Cicles Formatius, 1r curs de Gestió Administrativa, van visitar el Parlament de Catalunya, en una visita encabida dins el mòdul d’Empresa i Administració i dins d’una de les pràctiques del mòdul d’Operacions Administratives de Suport.

La visita va tenir una durada d’uns 50 minuts, i va començar molt aviat, a les 8,30 del matí. Vam seure a l’espai pel públic de l’hemicicle del Parlament, i desprès vam visitar-ne diverses dependències. Va ser emocionant i molt interessant ser en persona en espais, com la gran escala, que habitualment veiem per la televisió. A més, el guia que ens va fer la visita la va fer realment bé, molt bé, dinàmica, entretinguda i molt ben explicada.

Com us hem comentat, cap a quarts de nou ja havíem acabat, i això ens va donar molt de temps per a passejar per Barcelona veient diferents seus dels diferents nivells d’administració pública, tot veient-hi reflectits d’una forma, diguem-ne, material, els tres poders de l’Estat de Dret, és a dir, Legislatiu, Executiu i Judicial. En cadascuna de les seus, el professors David i Ramon ens va fer una petita explicació sobre aquella institució, per a completar una miqueta el que ja havíem fet a classe.

Així, vam veure la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la seu del Síndic de Greuges, tocant l’Arc del Triomf, i després vam tenir una estona per esmorzar al Born, i així també vam aprofitar per fer una visita voluntària al Born CCM i a Santa Maria del Mar, que no tenen res a veure amb les administracions públiques, certament, però son racons molt macos i interesants de Barcelona i, home, ja que hi érem…!!

Seguint amb el motiu de la jornada vàrem anar, com no, a la Plaça Sant Jaume, on hi trobem el Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona,  un espai que esdevé especialment representatiu del que son els diferents nivells d’administració pública.

Amb una anormal calor de febrer acompanyant-nos, vàrem iniciar el camí cap a la nostra visita final, vàrem pujar pel Passeig de Gràcia i per la Rambla de Catalunya per a veure l’edifici de la Diputació de Barcelona, edifici que ens va sorprendre especialment per la seva bellesa, ens va agradar moltíssim.

Tot constatant que l’edifici de la “Dipu” era un edifici de gran atractiu arquitectònic, vam donar la jornada per finalitzada i vam marxar cap a casa tot havent gaudit d’un matí diferent fora de l’aula i visitant, o re-visitant, amb dos dels nostres professors, edificis de Barcelona que realment paga la pena visitar, atesa la seva importància pública i, de vegades, també per la seva bellesa arquitectònica.

D’altres articles que us poden interessar…

Share This