Benvolgudes famílies,

És habitual que, cap a mitjans d’octubre, des del blog dels Cicles Formatius us arribi un post en el que us expliquem que tots els nostres nois i noies ja han iniciat les pràctiques a les empreses, la Formació en Centres de Treball (FCT). Aquest any, però, la Covid19 ha marcat molt l’inici de l’FCT, fins al punt de que cada setmana hem hagut d’adaptar-nos a canvis, tancaments i confinaments.

El primer problema que des de la tutoria de l’FCT ens hem trobat és la falta d’empreses, hem perdut part de les nostres empreses durant l’estiu i al setembre, degut a que han hagut de tancar, a que han entrat en ERTO o a que de moment no veien clar col·laborar-hi aquest any. 

A més, ha costat molt incorporar-ne de noves, ja que moltes empreses han incorporat el teletreball en horaris parcials de tardes, que és quan els nostres alumnes desenvolupen les seves pràctiques. La incorporació del teletreball en l’horari d’algunes empreses ha fet que alumnes que ja havien iniciat les pràctiques hagin hagut de ser canviats d’empreses, de la mateixa manera que ha passat amb alumnes que les havien iniciat en empreses que ara no poden treballar per restriccions en, per exemple, activitats extraescolars.

Sortosament, avui ja podem dir que, independentment de possibles canvis que potser caldrà fer, tots els alumnes tenen empresa i tothom ja està de pràctiques, gràcies a noves incorporacions d’empresas de gran reputació com per exemple Catalana d’Occident, amb la que el centre ha començat a col·laborar amb diverses agències de Barcelona, o a empreses filials d’MRW, important empresa de transport i lliuraments a domicili en el món de l’e-commerce.

Des del Departament d’Empresa volem donar les gràcies a totes les empreses que col·laboren amb nosaltres, especialment en un any tan complicat. Els confinaments familiars, escolars o d’empresa, condicionen i condicionaran tot el curs, i les pràctiques se’n ressentiran, com és lògic, però des de la tutoria d’FCT comptem amb la millor de les “armes”, la il·lusió i el compromís dels alumnes per a aconseguir els objectius d’aquest curs i, creieu-nos, quan un alumnes té il·lusió per aprendre tot s’acaba tirant endavant.

Sereu els alumnes, i les vostres famílies, les principals protagonistes d’un any dur, molt dur, ple de dificultats que caldrà superar, ple de canvis al que ens haurem d’adaptar sempre de forma sobtada i amb marges de temps sempre curts per a reaccionar-hi.

Així, arribem a Novembre amb tots els nois i noies a les seves empreses, en les que de ben segur faran unes molt bones pràctiques per tal de finalitzar el curs amb tot aprovat i amb experiència en el món laboral i, tant de bo, potser algú o alguns alumnes finalitzaran incorporant-se a les empreses amb contracte laboral, tal i com ha passat tantes vegades.

Gràcies a tots pel vostre suport, alumnes, famílies i empreses. 

Departament d’Empresa

D’altres articles que us poden interessar…

I3 viu la tardor

I3 viu la tardor

Les nenes i nens d’I3 hem experimentat amb tots els regals que la tardor ens ofereix cada any: fulles, castanyes, pinyes…Hem vist, tocat, olorat i inclús tastat algunes de les meravelles d’aquesta estació. Només allò que es viu es queda dins el nostre record.

Cuida’t les dents a 2n E.P

Cuida’t les dents a 2n E.P

A partir de 2n ja comencen a faltar-nos moltes dents i ens surten les que ja seran definitives. És de gran importància saber com cuidar-les, ja que no en tindrem d'altres si aquestes cauen.A l'exposició "Cuida't les dents" que hem visitat...

Share This