Famílies i amics,

Els alumnes de Gestió Administrativa, Cicles Formatius, han gaudit aquesta setmana de la sortida del primer trimestre de curs, en la que els professors hem intentat dissenyar un dia ple de diferents aprenentatges i experiències.

Així, sota un esplèndid sol però sense que fes una calor forta, vàrem arribar a la seu de Torrons Vicens, l’empresa capdavantera de la Indicació Geogràfica Protegida “Torró d’Agramunt”, una varietat molt coneguda d’aquestes postres típicament nadalenques.

L’empresa Torrons Vicens ha anat augmentant els seus productes, més enllà de les seves varietats de torró, per tal de no patir la temporalitat que el torró implica, i s’ha caracteritzat per innovar de forma continuada la seva amplia gamma de productes, col·laborant darrerament amb el prestigiós cuiner Albert Adrià per tal d’oferir sabors nous i diferents.

La visita va constar de dues parts, la visita al museu i la visita a la línia de fabricació i botiga. El museu és petit, però els continguts estan molt ben presentats, de forma dinàmica i molt amena, amb instal·lacions que et van guiant per la història del torró i de l’empresa fent servir projeccions i la visualització d’estris antics amb els que treballaven els primers artesans. 

La línia de producció es veu des d’una habitació en la que a més vàrem poder tastar diferents varietats de torró, i gaudint del Torró d’Agramunt, del de coco o del de xocolata, veiem els treballadors i treballadores dur a terme les diferents fases de la acurada fabricació d’aquest deliciós producte.

Torrons Vicens ens va rebre amb els braços oberts, i ens van tractar esplèndidament, realment és una vista que repetirem en anys propers.

Finalitzada aquesta primera part de la jornada, vàrem visitar el refugi antiaeri de l’església de Santa Maria d’Agramunt, una bonica església romànica que durant la guerra civil va esdevenir clau per a la vida del poble, ja que en el seu subsòl s’hi refugiaven els habitants durant els bombardejos que van patir per part de les aviacions alemanya, italiana i dels nacionals espanyols.

La guia que vàrem tenir ens va fer una explicació molt dinàmica i interessant i ens va ajudar a entendre perfectament la importància que va tenir aquell espai per a Agramunt, ens va ajudar molt a entendre el drama que allà s’hi va viure per culpa de la guerra.

Agramunt va ser sovint bombardejada per la seva situació geogràfica. Situada a prop de diverses capitals de comarca importants era un eix molt important en les comunicacions de totes aquelles comarques, i això va fer que fos un objectiu constant durant la guerra.

Feia esgarrifar ser al refugi i imaginar a més de 300 persones en un espai tan petit i estret, passant por i patint durant hores per la seva vida i la de les seves famílies. Va ser una gran lliçó d’història sobre el terreny.

Tot sortint de l’església, va arribar el moment d’esbarjo, de dinar amb els companys, de passejar una miqueta per Agramunt, pels seus carrers i pel seu parc. El ritme tranquil del poble i les seves gents amables i hospitalàries ens van fer passar una estona molt diferent i especial ideal per trencar la rutina de les classes. Després, una estona d’autocar i cap a l’escola, tot tancant una jornada diferent de la que tothom va gaudir molt.

Els professors acompanyants, la Cristina i el Ramon, volem donar les gràcies als nois i noies pel seu interès, pel seu comportament i per fer-nos molt fàcil i agradable passar un dia fora de l’escola, ja que això sempre és una càrrega addicional de responsabilitat pels professors i és molt important que els alumnes ajudin a que tot vagi bé. Gràcies a tots!!

Cristina i Ramon

 

D’altres articles que us poden interessar…

Share This