L’àrea i el perímetre és un concepte molt important a conèixer però que, de vegades, costa als nois i les noies saber diferenciar-los. 

Hem plantejat una pregunta: el meu cos pot passar per un forat en mig full? Si pensem lògicament sembla impossible perquè és molt més petit però podria ser si fes servir tota l’àrea com a perímetre? Després de debatre les possibilitats els alumnes de sisè s’han posat a provar-ho. Només es poden utilitzar les tisores. No es pot “retallar i enganxar”, ha de ser d’una sola peça. I sí, si que es pot. No només hi cap una persona sinó fins a 13! I això que semblava impossible!

Aquest repte matemàtic està inspirat en la llegenda de Dido, que demana quedar-se a viure a les costes d’Àfrica  i demana ocupar la terra que agafi una pell de bou. La gent d’allà es pensà que voldria fer un petit hort però Dido va agafar la pell de bou, la va tallar en fines tires i les van lligar entre si formant una corda. Així va ser com va agafar una enorme extensió de territori o d’àrea.

Aquest problema en geometria és coneix com a Isoperimètric, és a dir, tenir el mateix perímetre que l’àrea que ocupa. La princesa Dido va aprofitar tota la pell (àrea) per a fer la corda (perímetre) i així va crear un grandíssim imperi.

D’altres articles que us poden interessar…

Taller d’higiene bucodental a P4

Les nenes i nens de P4 han gaudit d’un divertit taller d’higiene bucodental que els ha agradat molt . Hem après que les nostres dents són molt importants i les hem de cuidar molt bé!!