Avui, i per a concloure el tema de La Població, els alumnes de sisè han rebut una xerrada de l’ONG Open Arms.Han començat explicant-nos que són una ONG que volen ajudar a les persones sota tres valors bàsics com són la llibertat, la justícia i  la pau. 

Tot va començar l’any 2015 quan l’Òscar i el Sergi, dos socorristes de Barcelona, varen veure la imatge de l’Alan als diaris (nen mort a una platja de Turquia) i van decidir anar al lloc a veure què passava i com podien ajudar. Es van desplaçar a les costes de Grècia i van veure el gran drama. Arribaven centenars de persones a les costes, de qualsevol manera, morts de fred i de gana, sense res i sense ningú que els pogués ajudar en tocar peu a terra. Es van començar a organitzar i, amb l’ajuda de donacions de tot tipus, van quedar-se a recollir la gent del mar. Primer eren dos o tres, després es van afegir voluntaris i ara arriben a unes sis-centes persones que, de manera altruista, estan en aquesta organització. 

Ens han parlat també de la Carta Universal dels drets que es va aprovar l’any 1948 i com ara, , setanta anys després, se segueixen vulnerant molts d’aquests drets signats per la majoria de països del món.

La principal causa que fa que una persona decideixi marxar del seu país és la guerra, però també influeix la persecució, la pobresa i el canvi climàtic, que els està deixant sense treball ni menjar. Això fa que emprenguin aquest llarg camí, que pot durar anys, i s’enfrontin a diferents perills, tant humans com climàtics, per intentar arribar a Europa i poder viure d’una manera més tranquil·la i segura.

Open Arms té dos objectius primordials, el primer salvar vides, perquè tothom té dret a una vida digne, i el segon fer ressò del que està passant al mar Mediterrani. 

Els alumnes de sisè  han escoltat, han fet moltíssimes preguntes al llarg de tota la xerrada i han estat felicitats, per la monitora d’Open Arms, per la seva atenció, la seva participació i el seu coneixement dels drets humans.

D’altres articles que us poden interessar…

Share This