Els cursos de 3r d’ESO van celebrar el dia de la dona a la ciència fent un treball del projecte #NOMOREMATILDAS, https://www.nomorematildas.com/. Aquesta plataforma intenta recuperar el protagonisme d’aquelles científiques que mai haurien d’haver estat invisibilitzades i vol donar a conèixer a la societat tots els seus descobriments. La iniciativa també vol ser un referent per a les joves que volen ser científiques en el futur perquè puguin tenir les mateixes sortides, reconeixement i no siguin condicionades pel seu gènere.

El que s’ha fet a classe és crear un pòster sobre la científica que més cridava l’atenció a cadascú, pels seus descobriments científics. Treballant per parelles, van buscar els aspectes més importants de la seva vida i van crear un codi QR que porta a un arxiu d’àudio amb la seva biografia més extensa i el perquè van ser invisibilitzades per a la societat.

Si us ve de gust, a continuació podreu veure alguns exemples i podreu escanejar alguna de les científiques menys conegudes. Salut i ciència!!!

D’altres articles que us poden interessar…

Share This