Benvinguts al blog dels Cicles Formatius,

Com ja us hem explicat en d’altres posts, el mòdul d’Informàtica de 2n de Gestió Administrativa està molt centrat en el Marqueting Digital, és a dir, en totes aquelles accions de venda o de branding (donar a conèixer l’empresa, la marca) que l’empresa pot realitzar per internet, en espais digitals. El primer bloc de continguts que treballem és el Social Media Marketing, el marqueting en xarxes socials.

Així, en dues de les pràctiques que els alumnes de 2n han desenvolupat de forma semipresencial durant el segon trimestre, hem plantejat un repte basat en una hipotètica situació real: Hem imaginat que el nostre cap de l’empresa de pràctiques ens demana una auditoria sobre les Xarxes Socials de l’empresa, o sobre una d’elles en concret. 

Una primera pràctica va plantejar-nos que havíem de seguir tres fases per a auditar aquests espais virtuals de l’empresa. Vàrem fer una anàlisi i auditoria de quines xarxes socials seguint la seqüència Diagnòstic-Recomanació-Justificació, i tenint molt ben definit el nostre “Target Group”, el nostre Públic Objectiu.

D’aquesta manera vàrem observar la realitat, és a dir, quines xarxes socials tenia, i quines no, la nostra empresa de practiques. Tot seguit vàrem proposar una recomanació, indicant-hi si n’havíem d’obrir de noves, o modificar-ne les publicacions, les freqüències de publicació, etc. Finalment vàrem raonar el perquè d’aquesta recomanació, tot justificant-ne les nostres indicacions.

Una segona pràctica es va basar molt més en una xarxa social, concretament en el Twitter. Els nois i noies son grans coneixedors d’Instagram o de Tik Tok, però, tret d’algunes excepcions, no coneixen la potencialitat que pot tenir, o no, Twitter per a una empresa en concret, i és per això que ens hem centrat més en aquesta xarxa, un cop n’havíem fet, això sí, dues de ben extenses sobre Facebook. 

Aquestes tasques basades en auditar, en analitzar, espais reals d’empreses reals, potencia moltíssim la motivació i el rendiment dels nanos, que veuen com allò que aprenen pot tenir una aplicació real, totalment tangible i fàcil d’observar.

De fet, sabem que alguns caps d’empreses ja han escoltat les recomanacions fetes en aquests treballs, i bé, potser no les apliquen, o potser sí, però el sol fet de que les escoltin ja ens fa sentir força orgullosos de la feina feta.

En aquestes alçades de curs, encarem la part final del Social Media Marketing, de la gestió de Xarxes Socials corporatives, i comencem a preparar-nos per a un altre gran espai, un espai que molt sovint esdevè el gran centre del Marqueting Digital d’una empresa, ens preparem per a aprendre a dissenyar, gestionar i posicionar a Google el nostre web corporatiu. Tot un repte del que de ben segur n’aprendrem moltíssim.

Per si voleu ampliar una mica el vostre coneixement sobre el Social Media Marketing, un en deixem un vídeo curtet i molt ben explicat que hem trobat a Youtube, i que és una molt bona síntesi dels motiu pels quals cal desenvolupar bé un pla de Social Media Marketing. 

Departament d’Empresa

 

 

D’altres articles que us poden interessar…

Share This