Benviguts al blog del FEAC,

Qui diu que el FEAC del SJO no pot celebrar la Castanyada? Qui diu que no podem parlar de l’esforç, el tema de la sessió, sense acompanyar-lo d’uns bons panellets i castanyes? I més encara si celebrem el 20è aniversari del FEAC a la nostra escola! Així que la tarda del 30 de novembre ens hem reunit un grup de dones (mares i professores) disposades a comentar un tema tan rellevant com l’esforç que han de mostrar els fills/alumnes per poder superar més que satisfactòriament cadascuna de les diverses etapes per les quals van passant a l’escola. I no només a l’escola, és clar. Què és la “cultura de l’esforç” a nivell general?

Els ho hem de donar tot “mastegat”, tal com voldrien? És bo fer-ho així? Com se sorprenen les mares quan veuen que saben fer les coses quan elles no hi són…

No totes, és clar. És una lluita constant i han de tenir clar que no sempre poden estar fent el que volen. Cal que vegin que no se’ls ha d’estar fent tot i que el seu esforç és important i que els acabarà portant a fer les coses bé. Perquè l’esforç és un tema educacional. I l’esforç és també transversal i es porta a tots els àmbits: si no s’esforcen a casa, serà molt probable que després no s’esforcin a l’escola i qui sap si ho faran en el món professional.

Aparentment, la societat actual no valora l’esforç, però és només aparentment. I costa molt fer-los entendre que tothom s’esforça per aconseguir el que vol en el món real. Com sempre, del FEAC hem de sortir amb propòsits que siguin compromisos per poder dur a terme a casa. Hi ha un triangle amb franges d’edat en què s’especifica què poden fer els nostres fills. I potser se’ls pot plantejar el que han de fer des de la paraula “responsabilitat”.

També els funciona molt el reforç positiu i educar-los en funció del tarannà de cadascú. La segona dinàmica del dia ha consistit a reunir les mares en grups de tres perquè consensuessin entre totes quin tema tractarem en la següent reunió del FEAC. D’aquesta manera, ens serà un tema proper i escollit en funció de les necessitats comunicatives de tot el grup.

Els temes que han sorgit i que ens preocupen més són:

– Addicions/dependències: videojocs, Whatsapp, xarxes socials…

– L’assetjament i l’adolescència (xerrada dels Mossos d’Esquadra)

– La pèrdua: com assumir-la. El dol i les situacions difícils (malalties, grans canvis…)

– Els influencers i els líders actuals o referents dels adolescents

– La nutrició: des de la compra fins a l’elaboració del producte i el reciclatge del rebuig i altres responsabilitats derivades

– Alteracions en l’alimentació: bulímia, anorèxia…

– La paga, sí o no? – La mentida: gestió o càstig?

– Les seves primeres sortides (amors, relacions…)

– El valor del respecte i l’educació. Fins a la propera! Mares i professores del FEAC  

Gràcies per seguir la nostra actualitat!! 

D’altres articles que us poden interessar…

I3 viu la tardor

I3 viu la tardor

Les nenes i nens d’I3 hem experimentat amb tots els regals que la tardor ens ofereix cada any: fulles, castanyes, pinyes…Hem vist, tocat, olorat i inclús tastat algunes de les meravelles d’aquesta estació. Només allò que es viu es queda dins el nostre record.

Cuida’t les dents a 2n E.P

Cuida’t les dents a 2n E.P

A partir de 2n ja comencen a faltar-nos moltes dents i ens surten les que ja seran definitives. És de gran importància saber com cuidar-les, ja que no en tindrem d'altres si aquestes cauen.A l'exposició "Cuida't les dents" que hem visitat...

Share This