Els alumnes de sisè han tingut la xerrada que fan els Mossos d’esquadra a les escoles sobre Internet segura.

Avui en dia tots i totes podem tenir al nostre abast mòbils, ordinadors, tauletes o jocs que ens fan estar més, o massa, connectats al que succeeix en el nostre voltant, més proper (família) o més llunyà (barri, població, país, món …). Tot és molt accesible, però aquesta “immediatesa” té unes normes i uns riscos que hem de conèixer i saber com hem d’actuar.

La xerrada ha donat peu a preguntes, debat i a que veiessin la importància de tenir uns conceptes bàsics per poder desenvolupar-se en aquest món digital amb respecte, ordre i, evidentment, educació.

Reflexions fetes per ells i elles:

“El ciberassetjament és molt perillós perquè, a la vida, és difícil de superar i pot provocar problemes mentals greus” (Itziar)”

“Per saber si un lloc és segur a principi de l’enllaç ha de posar HttpS://, la S de seguretat. Si no hi és, no entris!” (Aitor i Ainara)

“Hi ha un llibre amb totes les lleis i totes les penes (codi penal)” (Yeray)

“M’ha sorprès la nomofòbia perquè les persones no poden deixar d’estar connectades a la xarxa les 24h” (Júlia i Maikel)

“La importància dels símbols i les qualificacions dels videojocs, cosa que desconeixia” (Genís)

 

D’altres articles que us poden interessar…

I3 viu la tardor

I3 viu la tardor

Les nenes i nens d’I3 hem experimentat amb tots els regals que la tardor ens ofereix cada any: fulles, castanyes, pinyes…Hem vist, tocat, olorat i inclús tastat algunes de les meravelles d’aquesta estació. Només allò que es viu es queda dins el nostre record.

Cuida’t les dents a 2n E.P

Cuida’t les dents a 2n E.P

A partir de 2n ja comencen a faltar-nos moltes dents i ens surten les que ja seran definitives. És de gran importància saber com cuidar-les, ja que no en tindrem d'altres si aquestes cauen.A l'exposició "Cuida't les dents" que hem visitat...

Share This