Avui, dijous 4 de novembre, els alumnes i els mestres de 5è de Primària hem anat a l’Estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) i a la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac.

Hem vist com es tractava l’aigua residual, la que ja hem fet servir, abans de retornar-la en forma d’aigua depurada. Ens han  explicat com s’extreien els plàstics, els olis, la matèria orgànica, els sabons…

Ens ha cridat molt l’atenció  el fet de que era un tractament biològic, on les arrels del canyís i altres microorganismes s’alimentaven dels nutrients de l’aigua i que així netejaven les aigües brutes.

Hem visitat també la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac que va funcionar des del 1878 al 1989. És una antiga estació d’extracció i bombeig d’aigües de l’aqüífer del Besòs per a l’abastiment d’aigua potable per a la ciutat de Barcelona.

L’edifici és modernista, corrent artístic de finals del segle XIX, estil que trencava amb tot l’anterior. Hem pogut observar les típiques formes corbes, ondulades…

Hi ha un parc molt gran al costat on hem dinat i gaudit d’una una bona estona junts.

Hem fet unes fotos, esperem que us agradin!

D’altres articles que us poden interessar…

A P3 aprenem amb les nostres mans

A P3 aprenem amb les nostres mans

Durant uns dies, les nenes i nens de P3 hem estat experimentant amb les nostres mans i hem descobert moltíssimes coses interessants sobre aquesta part del nostre cos.

Share This