El bosc a la tardor sempre fa goig de veure’l, amb els seus colors verds foscs, ataronjats, grocs i marrons. Com diu el poema d’Isabel Barriel: 

  • Ens atrapa la tardor,
  • amb la pluja i la frescor
  • un cistell de rovellons
  • la magrana i sa dolçor.

És un espectacle pels ulls però si a sobre tens una persona que et va explicant les particularietats d’aquesta estació, la importància del sotabosc, dels fongs, la relació entre els diferents arbustos, arbres i plantes … llavors se’t obre un món totalment desconegut, per a molts, immens i d’una importància cabal en els nostres dies per aquest canvi climàtic que estem patint i que cada cop s’agreuja més.

Això és el que han fet els alumnes de sisè avui a Aiguafreda: una activitat pel mig del bosc on han vist les parts del bosc, alguns fongs, la importància de les zones humides i de la cara nord de les muntanyes, la relació dels arbres per les arrels i com influencien uns en els altres, i la vida dels animals de la zona.

També hem pogut comprobar com està afectant el canvi climàtic al nostre entorn i, en concret, al Montseny: allà on anys enrere passava un riu ara només hi ha les restes del llit del riu sec amb les pedres que arrossegava. I allà on hi haurien d’haver bolets només hem pogut veure alguna molsa i algun fong en els troncs morts i secs. Tota una realitat que queda palesa en els nostres boscos.

D’altres articles que us poden interessar…

I3 viu la tardor

I3 viu la tardor

Les nenes i nens d’I3 hem experimentat amb tots els regals que la tardor ens ofereix cada any: fulles, castanyes, pinyes…Hem vist, tocat, olorat i inclús tastat algunes de les meravelles d’aquesta estació. Només allò que es viu es queda dins el nostre record.

Cuida’t les dents a 2n E.P

Cuida’t les dents a 2n E.P

A partir de 2n ja comencen a faltar-nos moltes dents i ens surten les que ja seran definitives. És de gran importància saber com cuidar-les, ja que no en tindrem d'altres si aquestes cauen.A l'exposició "Cuida't les dents" que hem visitat...

Share This