Santa Cecília ha estat una de les santes més conegudes i venerades durant la història, i encara ho és avui en dia. L’església catòlica commemora aquest dia, el 22 de novembre, la mort de Santa Cecília una dona de família noble que morí cap al 230 d.C. després de ser torturada per defensar la seva conversió cristiana.

Va ser l’any 1594 quan el papa Gregori XIII la nomenà patrona de la música pel tot el que havia succeït el dia del seu casament. Es diu que quan anava cap a l’altar per a casar-se, mentre tocaven a noces, ella cantava a Déu en el seu cor perquè la mantingués amb ell.

Una altra tradició ve lligada a la llegenda de la seva mort, que diu que mentre ella moria a causa del martiri, anava pregant Déu tot cantant-li.

Els nostres alumnes més músics de l’escola han volgut fer-nos partícips d’aquesta diada amb aquest concert virtual de Santa Cecília. 

Moltes gràcies i gaudiu-lo!

D’altres articles que us poden interessar…

L’emprenedoria als cicles formatius

L’emprenedoria als cicles formatius

L’alumnat de primer curs de Gestió Administrativa ha tractat el tema de l’emprenedoria, destacant les principals habilitats que han de desenvolupar les persones que tenen iniciatives empresarials

Solidaritat a Cicles Formatius per Nadal

Solidaritat a Cicles Formatius per Nadal

L’alumnat de Cicles Formatius del col·legi Sant Josep Obrer ha engegat una campanya solidària de cara al Nadal, amb la col·laboració de Cáritas, la Creu Roja i l’Ajuntament de ‘Hospitalet.

Share This