Us donem de nou la benvinguda al blog dels Cicles Formatius,

És molt difícil fer un article parlant de l’inici de curs sense caure en els tòpics típics, disculpeu la cacofonia, de principi de curs, però no per això podem afirmar que tots els principis esdevenen una repetició cíclica, ja que si és ben cert que ho semblen, també és ben cert que tots son diferents.

El factor comú de cada inici és ben conegut, és el que surt a les notícies, en aquell dia en que tots els informatius en parlen. S’hi veu a un nen o nena de P4 fent declaracions davant d’un micròfon que és més gran que ell, un o una adolescent amb cara de vergonya afirmant que el primer dia està molt bé perquè s’hi retroba amb els companys (tots sabem que el que també diria és que la resta dels dies ja no hi voldria anar), i fins i tot ens mostren alguna mare o pare dient que “els nens ja tenien moltes ganes de tornar-hi, a casa arriba un moment que s’avorreixen” (tots sabem que ells son els que més ganes en tenien de que tornessin). En definitiva, el dia de la marmota, un bucle repetitiu com tants d’altres moments de l’any que també generen els seus tòpics eterns.

Però més enllà de tot això, mes enllà d’aquest embolcall en bucle etern, hi ha tot un reguitzell de nens, d’adolescents, de joves, que viuen d’una manera molt especial i diferent l’inici de curs, tot veient i sentint que, si bé és cert que tots s’assemblen moltíssim, cadascun d’ells ho viu segons allò que ha viscut a l’estiu, segons el record del curs passat o segons els objectius que s’ha marcat pel nou curs.

Nosaltres, des del Departament d’Empresa, ens hem de centrar en els joves, en els nois i noies que, en el cas de 1r curs, inicien una importantíssima etapa que marcarà el seu futur a curt i mitjà termini, una etapa on toca consolidar valors i actituds ja apresos i incorporats des de la família i des de l’escola, una etapa on, en principi, ja hi estudien perquè volen, una etapa post-obligatòria.

Com a professor els veus asseguts, et miren nerviosos i expectants i per un instant tal vegada recordes quan tu vas ser en el seu lloc, i ets conscient de que inicien, no només un nou curs, inicien una nova etapa i en alguns casos, a més, obren etapa en una nova escola. L’estiu encara és molt a prop, segur que s’hi han enamorat, segur que han viscut moments brutalment divertits a la platja o a un riu i segur que s’han retrobat amb amics i familiars que veuen només durant les vacances.

Però ara, de sobte, en un dia que semblava que mai arribaria, son asseguts davant d’una persona que els vol explicar coses, avaluar-los i obligar-los a fer coses que no volen fer, i ells el que volen és tornar a jugar a futbol a la platja amb els amics, tornar a besar l’amor de l’estiu o fer-se 3.500 fotos per hora per a penjar-les a “l’insta”.

Cada adolescent té una realitat, un passat recent, un futur propi i proper mil vegades imaginat, i per això cada inici de curs és diferent dels altres, tot i que sembli que no. En el cas de l’inici de Cicles Formatius és moment de tancar l’ESO, del tot, és moment de saber que, per fi, ets “dels grans” i en el cas dels alumnes de 2n curs, és moment d’iniciar la darrera part del camí, és moment de fer les pràctiques a les empreses, un moment realment important del que us n’hem parlat diverses vegades en aquest blog.

Des del Departament d’Empresa de l’escola, donem la benvinguda a l’etapa i al centre, si és el cas, a totes les famílies dels nois i noies que son part dels dos cursos del CFGM de Gestió Administrativa. Ens teniu al vostre costat, i sempre ens hi tindreu, fent aquest complicat camí que és acompanyar un adolescent en el seu dia a dia, fent aquest complicat però apassionant camí que és educar.

Gràcies per fer-nos confiança i que tingueu un molt bon curs!

Departament d’Empresa

D’altres articles que us poden interessar…

Share This