Benvolgudes famílies i amics,

Tots sabem que les novetats quan comencem un nou curs són moltes, i esdevenen una font, sovint, de nervis i expectació. Això és especialment intens a 2n de Gestió Administrativa, a Cicles Formatius, ja que els nostres alumnes inicien la FCT (pràctiques a les empreses), com a part de la seva formació.

Val a dir que la FCT (Formació en Centres de Treball) és un mòdul obligatori més, és a dir, tothom l’ha de fer, però a més a més esdevé en certa manera el més exigent degut a que només té dues convocatòries per a ser superat, en canvi la resta de mòduls es poden arribar a suspendre fins a 4 vegades abans de que un alumne ja no pugui continuar fent el cicle a cap centre.

La FCT és per definició un espai idoni per a que l’alumne desenvolupi i posi en pràctica tot allò que ha aprés al centre durant el primer de Gestió Administrativa, però a més, és una oportunitat magnífica per a que els nois i noies constatin que tot el que famílies i professors sovint els diem sobre “el món” és cert, que no els ho hem dit per a aconseguir que ens facin cas en tot allò que més els costa fer-nos cas.

Els nostres nois i noies veuen que això va de debò i que cal “posar-se les piles” per tal d’aprovar, amb la millor valoració possible, un mòdul de 350 hores que els serà d’allò més exigent.

És per això que, més enllà de l’aspecte purament acadèmic de l’FCT, hi trobem el que des del Departament d’Economia i Empresa del centre denominem l’ “aspecte humà” de les pràctiques a les empreses. Amb això ens referim al creixement, a la maduresa que l’alumne arriba a assolir en el transcurs d’aquestes 350 hores, degut al grau de responsabilitat i autonomia que pot proporcionar l’FCT si s’aprofita i es fa com cal.

És, per tant, l’alumne qui realment decideix si de l’FCT en traurà tot el profit o si es conformarà amb superar-la sense aprofitar-la al màxim i, òbviament, això acabarà reflectint-se en la valoració final i en el que encara és més important, es veurà en el moment en el que, en el seu Currículum, hagi de posar la persona que va ser el seu tutor d’empresa com a referència.

És a dir, si a una persona li fa “cosa”, li dona certa intranquil·litat,  posar el seu tutor d’empresa en el seu CV és que a l’FCT no s’hi va esforçar al màxim, i és una llàstima invertir 350 hores en una cosa per no poder-ne treure la màxima rendibilitat.

Així doncs, superats el nervis inicials, superades les incerteses dels primers dies, els nostres alumnes ja van cada tarda als seus centres de treball a demostrar-se a ells mateixos que, tal i com els diem sempre famílies i professors, seran capaços de fer-ho excel·lentment.

Departament d’Economia i Empresa

Tutoria FCT

En aquesta foto podeu veure a la Marina Cereceto (primera per la dreta), alumna assignada per a fer l’FCT al Esplai “El Tricicle” de Sant Joan Despí, centre on la Marina desenvolupa tasques de suport a secretaria i a la direcció del centre.

D’altres articles que us poden interessar…

Pràctiques de laboratori a 3r.

Pràctiques de laboratori a 3r.

Els alumnes de 3r. hem acabat el projecte “Els nostres companys de la Terra” i, per concloure, hem realitzat unes pràctiques de laboratori.

Share This