Aquest any la Marató de Tv3 està dedicada al càncer.

Aquesta malaltia és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. Cada dia moren a Catalunya 28 persones de càncer, és a dir, 10.000 a l’any! En els homes, els càncers més habituals són els de pròstata (amb un supervivència del 90%), el colorectal (amb una supervivència del 55%) i el de pulmó (amb un percentatge de supervivència baix, del 15%, després de 5 anys des del moment del diagnòstic).
En les dones, el tumor més freqüent és el de mama (amb una supervivència del 90%), el colorectal i el d’úter (que aviat quedarà desbancat pel de pulmó)

Qui no té algun familiar, amic, conegut, etc, que no hagi passat un procés tan difícil i complicat com és superar un càncer o algú que no hagi pogut sortir-se’n?

És per aquest motiu la importància de continuar amb la lluita contra aquesta malaltia i que els científics puguin seguir desenvolupant i estudiant com poder vèncer en un 100% aquesta alteració tan greu de la nostra salut.

La Mútua General de Catalunya ens ha fet arribar els seus “sobres” per poder fer les grues i per cada una feta donarà a la Marató un euro (1grúa=1 €). Tots els nens i les nenes de Cicle superior ja han començat a treballar per tal de poder recaptar el màxim de diners per aquesta causa fent aquests origamis.

Us deixem l’anunci que aquest any està inspirat en el llibre Hachikō, la història més maca de fidelitat d’un gos que , després de mort el seu amo, va estar durant 10 anys esperant-lo a la sortida de l’estació com havia fet sempre.

 

 

D’altres articles que us poden interessar…

La Castanyada a EI !!

A Infantil hem celebrat la castanyada menjant castanyes, fent panellets i ballant les danses.