Aquest dimecres els alumnes de sisè han anat a visitar el Museu de la Matemàtica que es troba al Parc de Can Mercader, al Palau que porta a quest nom mercader. Aquest museu mostra una exposició permanent en uns 300 metres quadrats per fer arribar les matemàtiques a tothom d’una manera lúdica i molt pràctica.

Els alumnes s’han repartit en grups, uns veient l’exposició  “Experiències matemàtiques” constituïda per jocs, construccions i elements diversos agrupats en diverses sales (geometria, càlcul, estadística, combinatòria, miralls, estratègia i cartografia), mentre els altres feien l’activitat de “Les cúpules de Leonardo“. En aquest taller se’ls explica qui era Leonardo i han deconstruir col·lectivament i amb uns bastons enllaçats que han de muntar ells i elles mateixos, una o més cúpules d’uns 4m de diàmetre i 1m d’alçada.

L’experiència ha engrescat molt, els nois i les noies han après molt i han pogut manipular tot allò que han volgut. Després han dinat al parc i han passat una estona molt agradable amb els companys de classe i dels altres grups.

Ha estat un dia genial, malgrat la pluja!

 

D’altres articles que us poden interessar…

Share This