El passat 27 d’abril, els alumnes de 1r d’ESO vam poder fer una classe de natura molt especial durant la nostra visita al Parc Natural de Collserola. Aquesta sortida era molt esperada per tots, ja que no es va poder fer a la data que teníem prevista i estàvem impacients. L’objectiu era analitzar i estudiar la fauna i flora de Collserola, així com d’altres característiques físiques i geogràfiques.

Després d’esmorzar a Santa Maria de Vallvidrera, els monitors van venir a recollir-nos per començar l’activitat. La ruta començava just allà i una pujada força inclinada ens esperava fins arribar al primer punt del nostre camí. Allà ens van explicar les normes que havíem de seguir durant la visita i vam fer grups per començar a omplir el nostre dossier.

Entre alzines, roures i pins, vam aprendre a distingir les principals plantes i arbres que creixen a Collserola. Mentre caminàvem, tots havíem de buscar les plantes que teníem dibuixades al dossier, fixant-nos molt bé en la forma de les fulles i les seves característiques. Entre tots vam aconseguir la identificació de totes les plantes i no era senzill!

Vam observar també la composició del sòl i la principal protagonista: la pissarra. Per últim, vam observar rastres d’animals: conills, ratolins, esquirols…. Cal dir que la fauna no es va deixar veure gaire durant el recorregut, però això es va compensar a l’hora de dinar quan quatre porcs senglars van fer la seva aparició estelar.

Al principi, tots teníem por, però després vam veure que aquells animals estaven acostumats a veure persones i van resultar unes bestioles força tranquil·les. Tots vam aprofitar per fer fotos i vídeos d’aquests impressionants animals salvatges, que passejaven al voltant nostre com si res.

Després de dinar, vam poder gaudir d’una estona de temps lliure per compartir amb els amics, que alguns vam aprofitar per jugar a futbol. Tot i que el temps ens va acompanyar durant tota l’excursió, just abans de marxar uns núvols amenaçadors van sortir a acomiadar-nos i unes gotetes molt fines ja començaven a caure. Per sort, ja tornàvem a casa cansats, però molt contents per l’experiència compartida tots junts en plena natura.

Alumnes i professors de 1r d’ESO

D’altres articles que us poden interessar…

Share This